013-5144175
R & S advies | Langegracht 4b | Middelbeers

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij heeft onlangs een e-mail verstuurd naar de ondernemers, waarvoor in het verleden een PAS-melding is toegekend. In dit e-mailbericht wordt gevraagd om op de website van RVO een formulier in te vullen, zodat beoordeeld kan worden of er voor de gemelde activiteit nog een toestemming in het kader van de Wet natuurbescherming nodig is.

In het email-bericht is te lezen dat u tot 14 augustus  a.s. de tijd heeft om aan te geven of de gemelde activiteiten nog actief en gerealiseerd zijn en dus gelegaliseerd moeten worden.

Noodzakelijke gegevens

Indien u bij de RVO aangeeft dat u de gemelde situatie wenst te legaliseren, wordt de PAS-melding inhoudelijk bekeken en wordt u om aanvullende gegevens gevraagd. Deze aanvullende gegevens bestaan onder andere uit:

  • Een actuele depositieberekening conform de laatste inzichten, berekend met de meest recente versie van AERIUS;
  • Bewijs dat de gemelde situatie op 29 mei 2019 was gerealiseerd of dat op dat moment aantoonbare stappen zijn gezet om deze te legaliseren;
  • Bewijs dat de referentiesituatie uit de PAS-melding op de juiste wijze is bepaald (conform de toenmalige regelgeving).

Samen met u kunnen wij bekijken of de gemelde situatie in aanmerking komt voor legalisatie en welke aanvullende gegevens noodzakelijk zijn.

Tussenliggende periode?

U zult geduld moeten bewaren. Er zal pas op zijn vroegst in 2021 een definitief besluit komen op de door u ingediende gegevens. De minister heeft aangegeven dat ze niet handhavend zal optreden bij de bedrijven, die een PAS melding hebben en die zich tijdig melden bij RVO. U heeft immers voldaan aan de plicht, die op dat moment van toepassing was.

Geen e-mail ontvangen?

Mocht u geen email-bericht hebben ontvangen en u bent van mening dat u wel een PAS-melding hebt gedaan in de periode 1 juli 2015 – 29 mei 2019 dan is het verstandig om toch te reageren.

Meer informatie

Heeft u hulp nodig bij het aanleveren van de benodigde informatie of wilt u meer informatie over uw PAS-melding? Wij zijn er voor u. U kunt ons telefonisch bereiken via telefoonnummer 013 – 514 4175 of via algemeen@rensadvies.com

 

Bel ons!